Smarthus

Hva er smarthus? Se for deg alt i huset som automatiserer og øker livskvaliteten. Smarthus kan være vanskelig å definere. Bestill en gratis befaring så kan vi konkretisere hva smarthus er for deg.

Bestill Hjelp med Smarthus
Svea Finans logo

Er det ikke typisk at man trenger elektriker når det passer dårligst? Vi vet.

Søk om finansiering

Visste du at alle hus kan være smarte hus? Alt du trenger er internett og strøm for å komme i gang!

Hva er egentlig smarthus?

Smarthus handler om å gjøre din hverdag i hjemmet enklere, tryggere og mer komfortabelt. En fin bonus er at det også sparer miljøet. Du kan forhåndsinstille forskjellige moduser slik at du sparer strøm når du ikke er hjemme, eller når du sover. Belysningen og oppvarmingen kan bli helt eller delvis automatisk, og alt kan styres fra en app om ønskelig. Begrepet’smarthus’ er ganske bredt, men det handler i bunn og grunn om å automatisere ting i hjemmet ditt. Det skal gå så sømløst at du slipper å tenke på at du har et elektrisk anlegg.

Fibaro system til smarthus

Rask installasjon

Selve installeringen av ditt nye smarthus trenger ikke ta mer enn et par timer, og det krever ingen oppgradering av det elektriske anlegget. Dette gjelder for de mest vanlige smarthus løsningene som lysstyring og tidsstyre termostater. Vi kan også installere et komplett system i ditt hus som du kan se eksempel på nedenfor.

Enkel styring av det meste

Med en smarthus-løsning fra Bergen Elektro og Varme vil du kunne styre alle lysene i hele huset ditt ved hjelp av en app. Dette kan enten gjøres manuelt, settes automatisk basert på tidsinnstillinger eller bevegelse. Du kan også la våre smarthus-løsninger kontrollere varme, solskjerming, elektriske apparater som f.eks lyd i alle rom, alarm og mye mer. Alt kan stilles inn slik at det skjer automatisk, eller overs,tyres manuelt via en app eller konsoll. Ta kontakt med oss for å få en full oversikt.

Bergen Elektro og Varme har smarte løsninger

En typisk hverdag i et komplett smarthus

Det hele starter med at du kommer hjem en kveld. I det du ruller inn oppkjørselen dimmes lysene rundt parkeringsplassen og inngangsdøren opp, og garasjeporten åpner seg helt automatisk. Du beveger deg inn i huset og lyset i gangen slår seg på. Garasjeporten er allerede på vei til å lukke seg, samtidig som huset passer på at ingen uvedkommende smetter inn under porten.

Med ett enkelt tastetrykk skrur alarmen i huset seg av, samtidig som strømmen til elektriske utstyr og maskiner skrur seg på. Disse har selvfølgelig vært av når du var borte for å redusere brannfaren. Vanntilførselen slår seg også på igjen, ventilasjon går opp til normal hastighet, og lysene i andre oppholdsrom går på om det er behov for deg (f.eks hvis det er mørkt ute).

Du er klar for å se en film, så du slenger deg ned i sofaen og klikker på «kino-modus» på smarttelefonen din eller fjernkontrollen. TVen aktiveres, lyset dempes, lyd og dekoder stilles inn og du får opp tilgjengelige filmer på skjermen. Om sola skinner rett inn i stua di, så vil solskjermingen automatisk dekke for vinduene. Hvis noen ringer på døra midt i filmen, så vil filmen settes på pause og du vil få opp et bildet av den besøkende på skjermen.

Ved sengen har du en egen «god natt»-bryter. Ved et enkelt klikk vil alt lys i boligen skrus av bortsett fra soverommet. Strømmen til brannfarlige apparater og maskiner kobles ut og alarmen går på. Temperaturen i huset dempes til nattmodus. Om du får behov for et lite toalettbesøk i løpet av natten, vil lysene tennes på 10% styrke på veien fra soverommet og inn på badet. Dette hjelper deg til å akkurat kunne se det du trenger, uten at du blendes av et lys som vekker deg mer enn nødvendig.

Når morgenen kommer er temperaturen allerede tilbake til et behagelig nivå, kaffemaskinen er startet opp og strømmen er tilbake for fult slik at du kan nyte en god frokost.

Før du forlater huset, trykker du på «borte»-knappet rett ved utgangsdøren. Dette stiller huset inn for maksimal strømsparing og aktiverer sikkerhetssystemer. Om du er i tvil om du husket å aktivere «borte»-modusen, kan dette enkelt sjekkes via mobilen eller en PC. Hvis noen ringen på døra eller annet uventet besøk, så vil du få opp et bilde av personen på telefonen hvis du har kamera installert.

Næringslivet

Smarthus er også i stadig vekst i næringslivet. Vi hjelper deg å kartlegge dine behov og finner en løsning som passer deg og ditt budsjett. Visste du at du kan få tilskudd fra ENOVA med varmestyring eller andre tiltak? Les mer her: www.enova.no

Tilbake til tjenester Få Gratis Befaring

Samarbeidspartnere