Kjøkken

Det kan være mye I kjøkkenet som trengs å ta hensyn til. Vi hjelper deg å planlegge uansett om det er nybygg eller oppussing. Få hjelp tidlig så er du sikker på at alt blir som det skal

Bestill Hjelp med Kjøkken
Svea Finans logo

Er det ikke typisk at man trenger elektriker når det passer dårligst? Vi vet.

Søk om finansiering

Har du planer om å rehabilitere eller bygge nytt kjøkken bør det derfor utformes etter hele familiens behov. Det finnes også krav og regler man er nødt til å forholde seg til. Du kan være sikkert på at Bergen Elektro og Varme følger alle kravene.
Her er noen av punktene du må tenke på når du skal oppgradere kjøkkenet ditt:

Bergen Elektro og Varme leverer elektriker tjenester for kjøkken

Ny komfyr?

Da trenger du ny kurs. Du trenger ny kurs til både platetopp og ovn når du pusser opp. Grunnen til dette er at moderne ovner trekker mer strøm. Elektrikeren din bør også se om det er behov for tilrettelegging for kaffemaskin, mikrobølgeovn eller andre strøm-slukende duppeditter. Mange eldre kjøkken har et kursopplegg som ikke er beregnet på de moderne apparatene vi bruker i dag. Tips: Inkluder en elektriker tidlig i prosessen. Da slipper du å legge nye kurser på utsiden av veggen. Om sikringsskapet er av den eldre sorten, bør dette skiftes samtidig.

Komfyrvakt

I 2011 ble det innført en regel om at alle nye boliger i Norge må ha komfyrvakt. Regelen gjelder også om du flytter ditt eksisterende kjøkken, eller gjør rehabiliteringer av det elektriske anlegget.

Elektriker i Bergen som hjelper med kjøkkenet

Belysning

Kjøkkenet har ofte mange bruksområder; f.eks gjøre lekser, lage mat, spise mat, lese avisen, gode samtaler osv. Belysningen bør derfor planlegges for å møte alle disse behovene når man bygger nytt eller pusser opp kjøkkenet. Det finnes mange små detaljer som en «vanlig» person ikke nødvendigvis tenker over, men som kan være lurt å vite om. F.eks at lyset over kjøkkenbenken ikke kan være for langt ut; da blir benken mørkelagt. Vi hjelper deg gjerne med veiledning til hva som fungerer best til ditt nye kjøkken.

Stikkontakter

Ettersom årene går får man som regel flere og flere maskiner og duppeditter som krever en stikkontakt. Elforskriften krever en maks avstand mellom stikkontaktene for å senke brannfaren. Det kreves også at utstyr med fast plass på kjøkkenet må ha eget uttak.
Det er som regel en god del ting du må tenke på når du skal pusse opp eller bygge nytt kjøkken. Vi anbefaler å inkludere en elektriker så tidlig som mulig slik at du får de beste løsningene.

d
Tilbake til tjenester Få Gratis Befaring

Samarbeidspartnere